ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΨΑΡΑΚΗ

O IEΡΟΣ ΝΑΟΣ AΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Του π. Ιωάννου Ψαράκη

Ένας από τους ελληνικούς ορθόδοξους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας είναι και ο δικός μας, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Ντύσσελντορφ.

enoria_oli

Χτίστηκε το 1988 με σχέδια του ευαγγελικού αρχιτέκτονα κ. Δρ. Lautz από το Dortmund και με στατική και επίβλεψη του Έλληνα ορθόδοξου πολιτικού μηχανικού κ. Λευτέρη Πλιάτσκα από τη Θεσσαλονίκη (και από το Mόlheim). Χρησιμοποιείται από 23.04.1989, εγκαινιάστηκε την 01.05.1990, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, λειτούργησε σ΄ αυτόν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος την 24.10.1994 και τον επισκέφθηκε ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας την 20.09.2005. Μέσα στον επόμενο χρόνο (2008) ελπίζουμε να ανεγερθεί με τη βοήθεια του Θεού και το ετοιμαζόμενο καμπαναριό, που θα αντικαταστήσει το πρόχειρο μεταλλικό που στήσαμε βιαστικά και προσωρινά το 1993 αναμένοντας τον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη μακαριστό Κυρό Δημήτριο.
Στην εικονογράφησή του, που έγινε από ομάδα ορθοδόξων Μοναχών της γυναικείας Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης κατά τό χρονικό διάστημα 1997-2002, θα διακρίνουν εύκολα οι ορθόδοξοι πιστοί, εκτός από τα συνήθη, που βρίσκονται σε κάθε εικονογραφημένο ναό, και μια σειρά από επίκαιρα θέματα, που προβληματίζουν και ενεργοποιούν τη συνείδηση, όπως: το Περιβάλλον, την Παγκοσμιοποίηση, την Ισότητα των φύλων, την Ενωμένη Ευρώπη, την Intergration και άλλα.

Ο Άγιος Ανδρ�ας


Συνιστούμε στους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Γερμανίας, όταν βρεθούν στο Ντύσσελντορφ, να μην παραλείψουν να μας επισκεφθούν και να μας δώσουν τη χαρά να τους ξεναγήσουμε στον ιερό χώρο προσευχής των ενοριτών μας.


Ας σημειώσουμε, τέλος, ότι υπάρχει δίπλα στον ναό και το Ενοριακό μας Κέντρο με Πάρκιγκ και πολλούς και άνετους χώρους για ποικίλες χρήσεις, που χρησιμοποιούνται από την Ενορία, το Ελληνικό Προξενείο, τα Σχολεία και όλους τούς Συλλόγους των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην ωραία μας πόλη, τη Βασίλισσα του Ρήνου και Πρωτεύουσα της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Πώς θα έλθετε στο Ενοριακό Κέντρο

Image1) Αν είσθε με ιδιωτικό αυτοκίνητο.
Φροντίστε να βρεθείτε στην Α46 και να βγείτε στην έξοδο D-ELLER. Η Εκκλησία θα βρίσκεται μπροστά σας ή δίπλα σας ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία έρχεσθε.

2) Αν έλθετε με τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα.
α) Τα Λεωφορεία 730 και 785 σταματούν δίπλα στην Εκκλησία και η στάση έχει το όνομα του δρόμου μας: Am Schφnenkamp.
β) Αν έλθετε με Τοπικό τρένο ή με S -Bahn, κατεβείτε στη στάση: Reisholz Bahnhof και πάρετε τα παραπάνω Λεωφορεία για δυο στάσεις.

Ενοριακό Γραφείο

Το Γραφείο βρίσκεται στον Α΄όροφο του Ενοριακού Κέντρου
Η είσοδος είναι στη νότια πλευρά αμέσως μετά τα σκαλοπάτια

Διεύθυνση/ Adresse
Griechisch-Orthodoxe Pfarrgemeinde
Hl. Apostel Andreas Dόsseldorf
Am Schφnenkamp 1
40599 Dόsseldorf

Pfarrer
Ioannis Psarakis
Am Schφnenkamp 1
40599 Dόsseldorf

Τηλέφωνο/ Telefon
0211-74 10 51
FAX

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s